Abonyi sajt

Minden jog fenn tartva! © Készítette pincehangstúdió  

Petrezselyemné Bajári Mónika vagyok, Abonyban élek a családommal. Már a nagyszüleim is állattartással foglalkoztak és tejtermék készítésével. Ezt a hagyományt a szüleim is követték és én is ebben nőttem fel. Már gyerekkoromban is tudtam túrót készíteni, mert ezt láttam és ez természetes dolog volt számomra.


A nagymamám a termékeit 1968 óta a szolnoki piacon kezdte értékesíteni. Akkor még csak túrót, tejfölt és vajat árult. Majd halála után édesanyám tovább folytatta és a mai napig együtt árusítunk. Ő már bővítette a választékot és tejet, túrót, kőrözöttet, sajtokat, tejszínt és krémsajtot is árusít.


Szerencsére a férjem is állatszerető ember, és így mi kecskéket, tojótyúkokat és fürjeket tartunk. Ettől az évtől kínálatunk kibővült kecsketejjel, kecsketúróval, kecskesajttal. Készítek ordát, joghurtot, parenyica sajtot és viasszal bevont érlelt sajtokat is.

A készítési módot hagyományosan a „mama technológiája „szerint végezzük, de már kis változtatással.  A tejet természetes úton savanyítjuk, kemencén altatjuk.

Termékeink tartósítószer, adalék és mesterséges színezékektől mentesek. Naponta készítjük saját magunk , az árút. Állatainkkal a földeinken megtermelt gabonát etetjük, melyet saját magunk állítunk össze.


Állatállományunk magyartarka tehenekből, alpesi és sauentali kecskékből áll. Terveink között szerepel az állatállományt juhokkal bővíteni, és a termékválaszték bővítése.

Nem tömeggyártásra törekszünk, hanem szeretnénk megmaradni a kétkezi manufakturális kisműhelyen belül. A minőség megtartása és javítására törekszünk.

Fogyassza egészséggel termékeinket!

Köszönöm, hogy meglátogatta honlapunkat!

Page 10 Page 11